Hlavní obsah

Přetahovaná pokračuje, elektrický rimac porazil teslu na Nordschleife

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rimac Nevera vymazal čas stanovený Teslou Model S Plaid Track Pack na severní smyčce Nürburgringu, tedy Nordschleife. Chorvatská automobilka prozradila, že elektrický hypersport vytvořil nový rekord sériových elektromobilů na kolo na legendárním závodním okruhu s časem 7:05:298, čímž teslu odsunul na druhé místo ve své kategorii.

Článek

Chorvatský závodní jezdec Martin Kodrić zajel rekordní kolo na pneumatikách Michelin Cup2R. Nezávislá časová data, TÜV SÜD a palubní telemetrie čas potvrdily, uvedl Rimac.

Tesla Model S Track Pack zajela čas 7:25,231, čímž sebrala titul předchozímu držiteli rekordu Porsche Taycan Turbo S. Čas nevery je asi o 20 sekund rychlejší než tesly. Na videu lze vidět, jak se nevera svým okamžitým točivým momentem řítí ze zatáčky do zatáčky, zatímco hluk větru a pneumatik přehluší kvílení elektromotorů.

„Nevera v mnoha ohledech znovuobjevila svět hyperauta, přinesla nové technologie, nové schopnosti a nové úrovně výkonu. Ale nejjednodušší způsob, jak můžeme demonstrovat schopnosti, je jít ven a lámat rekordy,“ říká generální ředitel Mate Rimac.

Čtyři elektromotory Rimacu Nevera generují systémový výkon 1,4 megawattu neboli 1914 koňských sil a točivý moment 2360 newtonmetrů, přičemž energii získávají ze 120kilowatthodinové baterie. Na čtvrt míle zrychlí za 8,25 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 412 km/h.

I když jde o pozoruhodný počin, nejrychlejším sériovým vozem na Nordschleife je hybridní Mercedes-AMG One, který v listopadu 2022 zajel čas 6:35,183.

Tragická nehoda v Zeleném pekle. Při testování na okruhu Nordschleife zemřeli dva lidé

AutoMoto

Mercedes překonal rekord produkčních aut na Severní smyčce Nürburgringu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám