Hlavní obsah

Potvrzeno: Corvette Stingray convertible se ukáže v Ženevě

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Chevrolet oficiálně potvrdil, že světlo světa brzy spatří sériová verze legendární Corvette v karosářské verzi kabrio. Příjemným překvapením je, že světová premiéra se odehraje mimo domovské Spojené státy - v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Stingray (2013) ve verzi kupé

Článek

„Považujeme za vhodné představit nový Stingray convertible na světově významném autosalónu v Ženevě, protože Corvette je celosvětovou tváří značky Chevrolet,“ řekla Susan Docherty, prezidentka a výkonná řiditelka Chevrolet a Cadillac Europe.

„Je dlouho uznávanou a obdivovanou ikonou také v zemích, v nichž se nikdy oficiálně neprodávala.“

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Stingray (2013)

Chevrolet ke kabrioletu nezveřejnil žádné podrobnosti. Jisté je, že nový model vychází z verze kupé. Ta v případě Corvette Stingray 2013 nabídne výkon 455 koní (335 kW) a točivý moment 610 Nm. Jde o nejrychlejší sériovou corvette všech dob, jakkoliv automobilka zrychlení zatím pouze naznačila - 0 na 60 mil/h (0-96 km/h) je otázkou „méně než 4 sekund“.

Nejvyšší rychlost činí 315 km/h, spotřeba paliva dosahuje 9,1 l/100 km. Nový motor 6,2 l LT1 V8 využívá přímého vstřikování a variabilní časování ventilů.

Více informací a fotografií o Corvette Stingray convertible Chevrolet zveřejní v úterý 5. března 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám