Hlavní obsah

Porsche si k 75. výročí nadělí sportovní auto budoucnosti

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemný koncept bude předveden během hodinové živé akce nazvané „75 let sportovních vozů Porsche“, která se bude vysílat 8. června.

Foto: Porsche

Oslavy 75 let sportovních vozů značky Porsche

Článek

Automobilka Porsche uvedla, že se chystá prezentovat koncept, který leccos napoví o budoucích sportovních vozech této značky. O nadcházejícím debutu ovšem zatím není k dispozici mnoho informací.

Jednat se bude spíše o koncepční vůz než o sériový model. Skutečnost, že je popisován jako sportovní vůz, by mohla naznačovat budoucnost ikonického 911, který zůstává hlavním produktem Porsche. Kromě toho se na jediné fotografii doprovázející oznámení objevují různé verze 911.

Existuje také šance, že by ve Stuttgartu mohli předvést nadcházející elektrická dvojčata Boxster a Cayman nové generace, která mají být uvedena v produkční podobě v roce 2025.

Právě 8. června uplyne 75 let od chvíle, co Porsche 356 No.1 Roadster v roce 1948 získalo „všeobecné provozní povolení“. Tento jednorázový model měl hliníkovou karoserii založenou na rámu z ocelových příhradových trubek. Byl poháněn čtyřválcovým motorem o objemu 1131 ccm od VW, upraveným na výkon 26 kW, 35 k.

Mission R na vlastní kůži aneb Porsche ukazuje, že budoucnost závodění není nudná ani tichá

AutoMoto

Nejen syntetický benzín. Porsche vyvíjí i pokročilé baterie, slibuje dojezd 1300 km

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám