Hlavní obsah

Porsche chystá elektrické kombi do terénu, Taycan Cross Turismo ukázalo na fotkách

Novinky, Daniel Havlina

Praktičtější verze elektromobilu Porsche Taycan s názvem Cross Turismo je ve finální fázi testování. Informovala o tom německá automobilka, která chce modelem ve stylu rodinného kombi na elektřinu navázat na velký úspěch běžného taycanu.

Foto: Porsche

Porsche Taycan Cross Turismo.

Článek

Porsche za rok 2020 prodalo více než 20 tisíc kusů taycanu a i kvůli této skutečnosti se jeho inženýři rozhodli dát zelenou také karosářské variantě Taycan Cross Turismo. Ta je nyní ve finální fázi testování, z něhož Porsche publikovalo i pár fotografií.

Ze snímků s velmi spoře maskovaným modelem je patrné, jakým směrem se inženýři ubírali. Verze Cross Turismo má větší prostor pro zavazadla ve stylu modelu Panamera Sport Turismo a auto bude také možné pořídit se speciálním nosičem na kola.

První jízda s Porsche Taycan: Elektromobil pro řidiče nabídne na okruhu až nepříjemný zážitek

Testy

O technické specifikace se zatím Němci nedělí. Dá se rozpoznat, že verze Cross bude mít vyšší světlou výšku (vzdálenost od země do nejnižší části podvozku). Motorově by měla novinka vycházet ze stejné platformy. Očekává se i uvedení vrcholné verze Turbo. Oficiální představení Porsche plánuje na duben letošního roku.

Samotné testování probíhalo na několika místech světa a porsche při něm urazilo 998 361 kilometrů. Hlavní základnou byly německé okruhy Nürburgring a Hockenheim.

K dalším testům posloužila severní Itálie nebo francouzská část Pyrenejí. Dovednosti v terénu nový taycan prověřil i v Africe, a to společně se safari vozidly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám