Hlavní obsah

Porsche chce levnější elektromobil, má konkurovat BMW i4

Automobilka Porsche údajně přemýšlí nad uvedením třetího elektromobilu do výroby, který by sdílel platformu PPE s Audi A4 e-tron a konkuroval Tesle Model 3 nebo BMW i4.

Foto: Porsche

Porsche Taycan (Ilustrační foto)

Článek

Německá automobilka Porsche má do svého portfolia přidat další elektromobil navíc k taycanu a chystanému macanu. Uvádí to britský web Autocar s odkazem na zdroje zevnitř automobilky. Píše, že vůz má být založen na platformě PPE, kterou Porsche vyvíjí ve spolupráci s Audi.

Nedávno jsme se dozvěděli, že Audi na této platformě postaví elektrickou RS4 a A4 e-tron. Jelikož je platforma výsledkem spolupráce, je jen logické, že i Porsche bude chtít na ní postavit vůz s vlastními logy.

První jízda s Porsche Taycan: Elektromobil pro řidiče nabídne na okruhu až nepříjemný zážitek

Testy

Podle Britů má vůz být fastbackem či liftbackem, v nabídce sedět pod taycanem a v Británii stát od 50 tisíc liber (1,475 milionu korun). Co do názvu se spekuluje o jménu Cajun, které si Porsche nechalo patentovat už v roce 2011.

Pokud se začne vyrábět – což zatím není jisté, ale Porsche do zvýšení výrobní kapacity v továrně v Lipsku investuje 600 milionů eur (15,28 miliardy korun) – měl by sdílet techniku s chystaným elektrickým macanem a Audi Q6 e-tron.

Jinými slovy, i tahle auta by stála na platformě PPE. „Modulární princip platformy PPE nám umožní rozšířit nabídku elektrických aut o řadu modelů. Je vyvinuta tak, aby umožnila normální i zvýšenou světlou výšku,” citují Britové nejmenovaného inženýra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám