Hlavní obsah

Porsche boduje s modelem Cayenne

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by v roce 2002 očekával, že Porsche bude jednou nabízet terénní model a bude při tom úspěšné. Už další rok ale vše bylo zcela jinak. Porsche Cayenne bylo vyprodáno na rok dopředu. A ani nová generace modelu na tom není jinak.

Článek

Porsche oznámilo - brány výrobních závodů opustilo už 200 000 vozidel SUV s názvem Cayenne. Jedná se o červený model verze GTS, který poputuje k zákazníkovi na střední východ.

Porsche po uvedení nové generace počítalo se snížením poptávky po vozech. První vlna zájmu přece jen opadla a na trhu je nyní spousta konkurentů, kteří se mohou s Cayenne srovnávat.

Jenže opak je pravdou. Stále se vyrábí na původní kapacitě 40 000 vozidel ročně a stále je o vozy zájem. Porsche dokonce ještě ani nesáhlo k žádné speciální akci, která by prodeje mohla podpořit. Pro Porsche je tak model Cayenne velkým finančním trhákem, který přináší do kasy firmy velké peníze.

Porsche navíc očekává vzrůstající zájem po tomto automobilu poté, co zavede do výroby hybridní verzi. Ta by se měla prodávat dobře nejen v USA, kde je nyní velký hlad po takových automobilech, ale také v Evropě. Vůz by měl mít totiž extrémní zátah, stejně jako má například Lexus RX.

Reklama

Související témata:

Související články

První snímek nového Cayenu moc neukazuje

Automobilka Porsche chce nalákat své zákazníky. Nechce jim však vpálit fotografie přímo do sítnic, ale postupně je napínat, aby si na svých kontech začali...

Nový Cayenne v ČR od 1,3 miliónu

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce značky Porsche v České republice, uvede v únoru 2007 do prodeje nové modely Cayenne, Cayenne S a Cayenne...

Porsche pro transsibiřskou soutěž

Minulý rok se jela Transsibiřská rallye a na prvních dvou místech skončily vozy Porsche Cayenne S. Jenže tehdy to byly soukromé týmy a netovární úpravy....

Výběr článků

Načítám