Hlavní obsah

Porsche pro transsibiřskou soutěž

Minulý rok se jela Transsibiřská rallye a na prvních dvou místech skončily vozy Porsche Cayenne S. Jenže tehdy to byly soukromé týmy a netovární úpravy. Porsche se tak rozhodlo, že tentokrát ovládne soutěž úplně celou a připravilo svojí tovární verzi.

Článek

Porsche Cayenne S Transsyberia je klasické faceliftované SUV, které však dostalo všechny potřebné úpravy, aby těch deset tisíc kilometrů zvládlo se ctí. Karoserie byla vyztužena ochranným rámem, pod podvozek byl namontován pořádný kryt a motor s převrtaným objemem na 4,8 l má sání vzduchu na střeše. Díky němu se může brodit vodou o hloubce dosahující téměř jednoho metru. Samozřejmostí jsou systémy kontroly trakce (PTM), dynamické kontroly a řízení podvozku (PDCC a PASM) a samozřejmě upravené další elektronické pomůcky.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Uvnitř samozřejmě závodníci najdou kompletní moderní výbavu, která je nutná, aby se neztratili v neznámém terénu a mohli se případně vyhrabat z lecjaké šlamastyky. Najdeme zde výkonnou GPS navigaci, dvojici náhradních kol, dva kufry plné součástek a nářadí...

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Všech 26 vyrobených kusů se podle Porsche zúčastní soutěže, takže je velmi pravděpodobné, že letos budou stupně vítězů poněkud "jednobarevné".

Související témata:

Související články

Nový Cayenne v ČR od 1,3 miliónu

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce značky Porsche v České republice, uvede v únoru 2007 do prodeje nové modely Cayenne, Cayenne S a Cayenne...

Výběr článků

Načítám