Hlavní obsah

Porsche 911 v roce 2008 s DSG i přímým vstřikem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní automobily Porsche řady 911 projdou v roce 2008 velkou úpravou. Ačkoli se mluvilo pouze o faceliftu, nyní je jasné, že změn bude víc, než je na facelift zdrávo. Mluvme tedy o nové generaci, vždyť vozy dostanou pravděpodobně i převodovky DSG či přímý vstřik benzínu.

Článek

Podle zpráv v časopisu Automotive News Europe získá Porsche 911 v roce 2008 novou převodovku, která bude pracovat na systému dvojice spojek. Tu známe už z koncernu Volkswagen, kde se nyní nazývá DSG. Tu vyrábí společnost BorgWarner, která tuto technologii nabídla i jiným značkám. Zatím se spekululovalo o nasazení převodovky do Mitsubishi Lanceru EVO X [celá zpráva] a vozů Volvo [celá zpráva].

Porsche pravděpodobně nahradí touto převodovkou vlastní výrobek Tiptronic, který je proti DSG pomalejší.

Jako druhá novinka by se měl pod zadní kapotou objevit nový vstřikovací systém, který by měl dopravovat do válců benzín přímo. Přímovstřikový systém má Porsche nazvat DFI a jeho nasazením se očekává jak snížení spotřeby, tak i zvýšení výkonu motorů. Například model Carrera S by podle prvních informací měl získat dalších 11 kW navíc.

Reklama

Související články

Dvouspojková převodovka i pro Volvo

Podle časopisu WhatCar? se již dnes pracuje na konstrukci dvouspojkové převodovce pro švédskou automobilku Volvo. Tato technologie je vyvíjena ve spolupráci...

Výběr článků

Načítám