Hlavní obsah

Pořad The Grand Tour možná čeká restart, změnit se má i to nejdůležitější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná verze pořadu, moderovaná slavnou britskou trojicí, skončí již brzy. Amazon ale zvažuje vytvoření nové verze, která by měla dostat přepracovaný formát i zcela nové moderátory.

Foto: Amazon Prime Video

Moderátoři The Grand Tour James May, Jeremy Clarkson a Richard Hammond při natáčení středoevropského dílu

Článek

Motoristický pořad The Grand Tour, který vznikl na Prime Video po odchodu slavné moderátorské trojice Clarkson, Hammond a May z pořadu Top Gear, se pomalu chýlí ke konci. Po nedávném speciálu Sand Job nás čeká ještě jeden, natáčený v Zimbabwe, pak už by ale měl být definitivní konec. Tedy v současném formátu.

Trojice britských moderátorů během loňského roku v několika na sobě nezávislých rozhovorech uvedla, že už mají svá léta a s auty už podnikli téměř vše, co jim přišlo myslitelné. Mnozí to brali za definitivní konec pořadu, realita by však mohla být ještě trochu jiná.

Únava i elektromobily. Jeremy Clarkson zmínil důvody konce The Grand Tour

AutoMoto

Podle Broadcast získalo Studio Lambert kontrakt na vývoj nové verze motoristického pořadu. Ze strany Amazonu sice show ještě nezískala oficiálně zelenou, reboot by však měl přinést přepracovaný formát a nové moderátory. Zatím však nejsou zřejmé žádné náznaky, kdo či kolik lidí by mohlo nový tým tvořit.

Právě chemie mezi moderátorskou trojicí Clarkson, Hammon a May přitom tvořila jeden ze základů úspěchu pořadů Top Gear na BBC i The Grand Tour na Prime Video. Podle nejmenovaného zdroje z odvětví přitom The Grand Tour patřil mezi nejsledovanější show na Prime Video, jak uvádí The Sun.

Roli měli sehrát i oddaní fanoušci slavných moderátorů, kteří s nadšením sledují i jejich další pořady. Jeremy Clarkson na Prime Video farmaří, zatímco James May cestuje po světě. Richard Hammond pak připravuje vlastní show z vlastní renovační dílny.

Změna formátu pak pro The Grand Tour nebude ničím novým. V začátcích se totiž pořad natáčel v putovním stanu a jeho formát lehce připomínal starý Top Gear. Po několika letech ale pořad přešel čistě k výpravným cestám po celém světě, které moderátoři podnikali v nejrůznějších strojích.

Ačkoli zatím není jisté, zda a v jaké formě se The Grand Tour vrátí, s koncem Top Gearu by se pořad mohl vrátit k původnímu formátu a mohl by přitáhnout širší publikum.

The Grand Tour se vrací, Sand Job vezme diváky na cestu do Dakaru

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám