Hlavní obsah

Policie převzala čtyřicítku nových superbů, budou hlídkovat na páteřních silnicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flotila dálniční policie se rozšířila o čtyřicítku nových superbů, které mají na palubě mimo jiné kamerovou technologii pro automatickou kontrolu elektronické dálniční známky. Měřit rychlost však neumí.

Foto: Škoda

Nové vozy Škoda Superb pro dopravní policii

Článek

Slavnostní předání 40 nových vozů Škoda Superb Combi se uskutečnilo v úterý 18. října v Mladé Boleslavi. Policejní sbor dostal vozy jako rozšíření stávající flotily, nikoliv nahrazení starých aut, k hlídkování na českých páteřních komunikacích.

K tomu mají adekvátní techniku – 280k zážehový čtyřválec, pohon všech kol a adaptivní podvozek. Na stovku podle výrobce zrychlí za 5,8 sekundy a nejvyšší rychlost je 250 km/h. Policejní výbava uvnitř ovšem znamená nějakou zátěž navíc.

Foto: Škoda

Nová Škoda Superb Combi pro dopravní policii

Nejpodstatnějším systémem na palubě jsou kamery hledící dopředu i dozadu, které čtou značky okolojedoucích vozidel a kontrolují uhrazení dálničního poplatku. Podle policejního mluvčího Davida Schöna vozy nejsou vybaveny pro měření rychlosti.

„Jsem velmi rád, že do našeho vozového parku získáváme další moderní a bezpečná vozidla, a díky nim tak možnost rozšířit viditelný dohled na českých dálnicích,“ řekl při předání náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch.

Foto: Škoda

Nové vozy Škoda Superb pro dopravní policii

„Je pro nás velkou ctí, že právě naše vozy budou pomáhat se zajišťováním bezpečnosti na českých silnicích,“ nechal se slyšet vedoucí prodeje českého zastoupení automobilky Škoda Tomáš Duchoň, který policii vozy slavnostně předával.

Reklama

Výběr článků

Načítám