Hlavní obsah

Podoba omlazeného Renaultu Clio unikla díky snímku z natáčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modernizace Renaultu Clio je očekávána letos na jaře, představu o změnách si nicméně lze udělat na základě snímku z natáčení reklamního spotu, který unikl na veřejnost.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Fotografie faceliftovaného Renaultu Clio byly pořízeny ve španělské Valencii. Ukazují novou příď kompaktního vozu a jeho výrazný nový světelný podpis tvořený více LED pásy do šípovitého tvaru.

Dvě šipky směřující po obou stranách přední části podtrhují nové tenké světlomety, které plynule přecházejí do chromované lišty přes mřížku chladiče a přes diamantové logo Renaultu. Také to vypadá, že část masky chladiče pod logem Renault bude širší. Inspiraci hledejme například u elektrického meganu.

Foto: Renault

Pro srovnání: Současný Renault Clio před faceliftem

Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o modernizaci, je nepravděpodobné, že by Renault pro nový model plánoval úplně jiné možnosti pohonu. Spekuluje se však, že se automobilka může rozhodnout dát cliu plug-in hybridní pohon známý z crossoveru Captur. Ten používá 1,6litrový zážehový motor a dokáže poskytnout až 45 km jízdy pouze na elektřinu.

Pátá generace clia, která byla poprvé představena v roce 2019, je nyní čtyři roky stará, což je ideální čas pro aktualizaci. Očekává se, že omlazený model bude uveden letos na jaře.

Test Renaultu Megane E-Tech Electric: Téměř dokonalý elektromobil

AutoMoto

Za volantem Renaultu Austral: Míří vysoko, zaujme technikou

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám