Hlavní obsah

Peugeot ukázal nové elektrokolo v nákladní i rodinné variantě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot coby známý hráč v cyklistickém byznysu představil svou příští generaci elektrických modelů, které se dostanou na trh koncem roku 2023. Trojice elektrokol zahrnuje futuristický model do města, rodinný „Longtail“ a „Bi-Carrier“ zaměřený na náklad.

Foto: Peugeot

Koncept osobního elektrokola Peugeot Digital e-bike

Článek

Elektrokolo určené pro městské použití je ze všech tří zdaleka nejfuturističtější díky rámu ve tvaru V a minimalistickým prvkům.

Model zvaný Digital e-Longtail se vyznačuje prodlouženou zádí, která má 2 sedačky pro děti se stupačkami na každé straně kola a kovovým rámem, za který se mohou držet.

Foto: Peugeot

Koncept rodinného elektrokola Peugeot Digital e-Longtail

V neposlední řadě je tu Digital e-Front Load. Nákladní kolo, které je podle výrobce vhodné i pro rodinné použití, protože přepravka na prodlouženém předním rozvoru pojme až tři děti.

Foto: Peugeot

Koncept nákladního elektrokola Peugeot Digital e-Front Load

Elektrická kola jsou v současné době prezentována ve formě konceptu – i když bez podrobných specifikací – ale očekává se, že se kompletně dostanou do výroby do roku 2024 a budou nabízena spolu s dalšími variacemi, které dále rozšiřují nabídku společnosti.

Všechna budou těžit z nových funkcí prostřednictvím speciální aplikace pro chytré telefony, včetně adaptivní elektrické asistence, systému ochrany proti krádeži, alarmu, geolokace kola, navigace v reálném čase, předpovědí počasí v cíli a statistik trasy.

Aktuální modely od Peugeot Cycles navrhuje, vyrábí a distribuuje společnost Cycleurope Industries, která je výhradním držitelem licence francouzské společnosti. Nadcházející elektrokola však bude navrhovat, vyrábět a prodávat start-up Beweel prostřednictvím svých distribučních kanálů.

Podle Peugeotu dosáhly prodeje elektrokol v Evropě loni rekordních 5,5 milionu kusů. To znamená, že každé čtvrté jízdní kolo prodané na starém kontinentu je elektrické.

Elektrokola jsou stále populárnější

AutoMoto

Pošta pořídila nákladní elektrokola. Plně naložené kolo však může řídit jen osoba do 60 kg

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám