Hlavní obsah

Peugeot 3008 dostane na podzim novou generaci, automobilka poodhalila interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští generace Peugeotu 3008 bude výhradně elektromobilem a dostane kompletně přepracovaný systém i-Cockpit. Na přístrojový štít se však stále budeme dívat přes věnec volantu, nikoliv skrz něj.

Foto: Peugeot

Peugeot Panoramic i-Cockpit

Článek

Kompaktní crossover Peugeot 3008 se v současné generaci prodává od roku 2016, takže zanedlouho přijde čas na nástupce. Ten se odhalí ještě letos, a to v září, píše automobilka v tiskové zprávě. Už nyní však ukázala, jak bude vypadat palubní deska novinky.

Ta totiž dostane zcela novou generaci palubního systému i-Cockpit, který automobilka nazývá „panoramický“. To protože místo přístrojového štítu ve vlastní kapličce a centrálního displeje dostane jednu, spojenou a velmi širokou obrazovku, vystrčenou nahoru na palubní desku.

Peugeot se tak připojí k řadě dalších značek, které spojují přístrojový štít s centrálním displejem do jedné jednotky. Zůstane mu však charakteristické - a kontroverzní, dlužno dodat - umístění přístrojového štítu tak vysoko, že se na něj řidič bude dívat nad věncem volantu, nikoliv skrz něj.

Modernizovaný Peugeot 508 má české ceny, nabídka je úzká

AutoMoto

Třebaže pravá část jednadvacetipalcového displeje slouží jako centrální obrazovka infotainmentu, není uprostřed auta, nýbrž je o trochu víc vlevo, blíže řidiči. Také zakřivení displeje a orientace středové konzole dává jasně znát, že zde má všechno ovládat řidič.

Obrazovce zůstávají ku pomoci druhý dotykový displej s nastavitelnými zkratkami jménem i-Toggles, kterých bude nově místo pěti hned deset. Dále stojí za zmínku plovoucí efekt displeje, který umocňuje ambientní osvětlení pod ním.

Modernizací prošel také volant. Dostal nová tlačítka, která rozpoznají přítomnost prstu, ale funkci aktivují až po zmáčknutí. Nové jsou také páčky pod volantem, naopak třeba u ovladačů oken a tlačítka parkovací brzdy se Peugeot očividně drží mantry „Co není rozbité, nespravuj“.

Model 3008 má přijít jako „zcela nové elektrické SUV typu fastback“. Automobilka už podobný vůz v nabídce má - model 408, který je ovšem v nabídce s konvenčním pohonem, plug-in hybridem i elektrickým ústrojím.

Rozdíl mezi těmito dvěma vozy bude v platformě - 3008 má stát na základu jménem STLA Medium. Na stejné technice později přijede nová generace Opelu Grandland a nástupce Citroënu C5 Aircross.

Od městských aut po pick-upy. Stellantis plánuje čtyři elektrické platformy

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám