Hlavní obsah

Pepa Sršeň ozvučil výstavní halu nejkrásnější motorkářskou hudbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motorkáři často v kožených bundách, tvrdý rock z reproduktorů, tu a tam burácení startovaných motorů a především nablýskané jednostopé či vícestopé stroje. Takové je od čtvrtka do neděle brněnské výstaviště, kde se po čtyřleté odmlce způsobené covidem opět koná největší přehlídka motocyklů, tříkolek i čtyřkolek všech světových značek.

Pepa Sršeň ozvučil výstavní halu.Video: Miroslav Homola, Novinky

 
Článek

Na přehlídce lze potkat i řadu známých milovníků jedné stopy. Kaskadéra Adama Peschla, bývalého závodníka Moto GP Karla Abraháma, herce, motorkáře a dobrodruha Pavla Lišku a mnoho dalších.

Foto: Miroslav Homola, Novinky

Pepa Sršeň se musel samozřejmě na unikát i posadit.

Jediný na světě

Mezi motorkářské legendy patří bezesporu i Pepa Sršeň, který mimo jiné představil v premiéře ještě ne úplně českými konstruktéry dokončenou přestavbu, která nese název Public Enemy Pepa Sršeň Šiler, což je stroj o výkonu 182 koní označovaný jako závodní speciál bagger racer a jde o jediný kus na světě. Jak Sršeň vysvětlil, jedná se o první Harley Davidson Low Rider ST přestavěný na závodní speciál.

„Na tomto světovém unikátu se podílela parta mých kamarádů, šikovných českých mozků i rukou z Brna, Olomouce i Hodonína,“ představil Pepa Sršeň kamarády, kteří se premiéry rovněž zúčastnili.

Stroj o hmotnosti 263 kilo je o dvaapadesát kilogramů lehčí oproti originálu a jeho maximální točivý moment při výkonu 182 koní je 237 otáček. To jsou ale hodnoty, které se budou ještě ladit.

„V každém případě to bude stroj, který bude na závodních tratích hodně rychlý,“ uvedl při premiéře motocyklu Pepa Sršeň, který stroj k radosti početných přihlížejících i nastartoval a dal tak všem vychutnat skvělý zvuk. „To je jako nejkrásnější muzika,“ poznamenal při bublání motoru jeden z přihlížejících.

Zámek Kvasiny, místo spojené se značkou Jawa

AutoMoto

Prodej motocyklů v Česku roste

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám