Hlavní obsah

Pagani poutá na nový hypersport. Dostane dvanáctiválec a manuální převodovku

Malosériová italská automobilka Pagani poutá na svůj nový model C10, který by měl dorazit jako nástupce současné huayry. Auto má být velkolepé, pod kapotou bude šestilitrový motor V12, v nabídce nebude chybět ani verze s manuální převodovkou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Horacio Pagani, zakladatel značky, si pro milovníky rychlosti, síly a exkluzivního designu spojeného s luxusem připravil další chuťovku. Už brzy se totiž světu představí nový hypercar s krycím názvem C10, na který teď automobilka z italské Modeny poutá.

Auto si podle videa zanechá typické detaily Pagani jako kulatá světla, čtyři centrální výfuky nebo zvláštní boční zrcátka.

Špionážní video odhalilo i bronzová kola a obří výdechy chlazení. Pod kapotou pak nebude chybět motor 6,0 litru V12 od Mercedesu-AMG se dvěma turbodmychadly.

Horacio Pagani má o elektromobilech jasno. Vyrábět je nechce, chybí jim emoce

AutoMoto

Zajímavostí je, že vůz dorazí i s manuální převodovkou, což je patrné právě z upoutávky. Mimo ni si ale budou moci zákazníci zvolit i dvouspojkovou skříň.

Původní informace z října 2021 hovořily o tom, že auto bude mít asi o 40 koní více než huayra, která nabídla 810 koní. Pagani má vyrobit až 300 kusů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám