Hlavní obsah

Osmiválcové dodge půjde objednat jen do konce července, poté nadobro skončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemcům o osmiválcový Dodge Charger či Challenger zbývá už jen několik dní na objednání vozu. Výrobní linky se zastaví na konci letošního roku.

Foto: Dodge

Kompresorový osmiválec pod kapotou Dodge Challenger SRT Demon 170 (ilustrační foto)

Článek

O tom, že automobilka Dodge navzdory neklesajícímu zájmu zákazníků ukončí výrobu modelů Charger a Challenger, poháněných zážehovými šesti- a osmiválci, víme už mnoho měsíců. Nyní však je na světě konkrétní termín, do kterého je možno nové vozy ještě objednávat.

Tím termínem je konec července letošního roku. Američtí prodejci dostali instrukci, že mohou posílat automobilce objednávky na nový charger či challenger s osmiválcem Hemi jen do konce tohoto měsíce.

„Je to skutečně poslední výzva,“ komentoval zprávu Tim Kuniskis, šéf značky Dodge. „Jak přecházíme ke vzrušující, elektrifikované budoucnosti muscle cars, uzavíráme nezapomenutelnou éru Dodge a těm, kteří jí chtějí kousek vlastnit, dochází čas,“ dodal.

Výrobní linky těchto vozů se zastaví nejpozději 31. prosince letošního roku, takže si automobilka nechává pět měsíců na splnění všech objednávek osmiválcových verzí. Oba modely nicméně podle webu automobilky stále nabízí také 3,6l šestiválec Pentastar; zda ten bude možno objednávat i v srpnu či později, není zatím jasné.

Anketa

Jaký máte názor na konec osmiválce Hemi pod kapotami vozů Dodge?
Nesouhlasím s tím, konkurence se V8 nevzdává.
91,8 %
Je to smutné, ale asi to musí být.
0,8 %
Pokud přijde něco lepšího s elektřinou, proč ne.
0,8 %
Vítám to, elektřina je lepší než benzín.
1,6 %
Je mi to jedno.
5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1299 čtenářů.

Labutí píseň osmiválce Hellcat je konečně tady. Dodge Challenger SRT Demon 170 má přes tisíc koní

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám