Hlavní obsah

Originální kryty kol ničí pneumatiky cybertrucků, Tesla chystá nápravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kryty kol Tesly Cybertruck odírají bočnice pneumatik navzdory tomu, že jsou originální pneumatiky na výstupky „poklic“ připravené. Automobilka vozy prozatím dodává bez nasazených krytů.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

Článek

Z výrobní linky automobilky Tesla v posledních dnech sjíždějí pick-upy Cybertruck bez originálních krytů kol. Není to opomenutí na straně výrobce či problém u subdodavatele, nýbrž dočasné „řešení“ odírání bočnic pneumatik, zjistil web Electrek.

To způsobují „paprsky“ na krytech, které zasahují až na bočnici pneumatik. Ta je - alespoň u pneumatik z výroby - na konce paprsků připravená, přesto ale při jízdě, jak se bočnice promačkává při kontaktu s asfaltem, dochází ke kontaktu obou ploch. Podle dostupných informací z toho vycházejí hůř právě pneumatiky, které se odírají. To může znamenat riziko prodření bočnice a defektu.

Automobilka údajně pracuje na nápravě, která má být hotová během března tohoto roku. Jakou bude mít formu, zda půjde o upravené kryty, zatím není jasné. Dočasně se rozhodla kryty na auta nemontovat, svolávací akci na odstranění krytů však zatím neuspořádala.

Rada pro majitele cybertrucků je jednoduchá - sundat kryty kol a jezdit bez nich. Pravděpodobně dojde k drobnému snížení dojezdu na jedno nabití kvůli většímu aerodynamickému odporu kol bez krytů, což je však malá cena za eliminaci rizika defektu např. při jízdě vysokou rychlostí po dálnici.

Musk přiznává problémy s vývozem cybertrucku, v Číně ho zatím jen vystaví

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám