Hlavní obsah

Opuštěná závodní dráha vyděsila i zkušené dobrodruhy z The Grand Tour

Slavné trio Clarkson, Hammond a May se vydalo do Barcelony na ovál s klopenými zatáčkami, aby zkoušelo, jak rychle se po něm dá jezdit. Jenže ten ovál byl dekády opuštěný, dnes tam je drůbežárna. Nejstrašidelnější věc v životě, říká Clarkson.

Trio z The Grand Tour vzalo Jaguar XKSS a Aston DB4 na opuštěnou závodní dráhuVideo: Amazon

 
Článek

Fanoušci pořadu The Grand Tour se dnes už jistě těší na devátý a poslední díl druhé řady. Pro ty, kteří jsou ve sledování The Grand Tour pozadu, můžeme přinést jednu ukázku z osmého dílu. Zaplesají při ní jistě zejména fanoušci starých britských sporťáků.

Jeremy Clarkson a Richard Hammond dostali přesné repliky Astonu Martin DB4 GT, resp. Jaguaru XK SS, a vyrazili s nimi na jih Francie. Naoko neplánovaně se přidal James May ve zbrusu nové Hondě Civic Type-R, aby jim ukázal, že moderní auta jsou pohodlnější, rychlejší a prostě lepší.

Roadtrip měl cíl v Barceloně, konkrétně na okruhu Sitges-Terramar. To je ovál – tedy okruh ve skutečnosti vypadá jako křivá fazole, má i jednu mírnou pravotočivou zatáčku, ale zůstaňme u oválu – který byl postaven v roce 1922.

V roce 1923 se na něm jel první závod a o den později byl okruh uzavřen, protože autor nezaplatil za jeho stavbu. Údajně se na něm ještě v 50. letech jezdily nějaké menší závody, ale dnes je opuštěný a na jeho pozemcích funguje drůbežárna.

To znamená, že jeho betonový povrch je v extrémně špatném stavu. Jak se ovšem můžete podívat v ukázce výše, trio na něm zkoušelo rychlost svých aut.

„To byla jedna z nejstrašidelnějších věcí, které jsem kdy v autě dělal,” prohlásil Jeremy Clarkson po své zkoušce rychlosti. A to je Clarkson člověkem, který mimo jiné projel North Yungas Road, bolivijskou „silnici smrti”, a dojel autem na severní pól.

Reklama

Výběr článků

Načítám