Hlavní obsah

Opuštěná prodejna aut v Číně ukrývá poklady za desítky milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majetek zkrachovalé firmy se většinou prodává ve snaze vypořádat nároky věřitelů. V této bývalé prodejně špičkových aut v Kantonu se však už roky práší na auta v hodnotě desítek milionů korun.

Foto: Porsche

Porsche Carrera GT na trati v britském Goodwoodu.

Článek

Většina opuštěných budov, které stojí v Česku, je v různém stadiu rozkladu a uvnitř už není nic, co by mělo nějakou hodnotu. O bývalé prodejně špičkových aut v čínském Kantonu však můžeme říci pravý opak. Prach tam sedá na tři z nejzajímavějších supersportů z přelomu tisíciletí.

Jejich obrázky přináší fotograf, youtuber a právník James Wan skrze svůj instagramový profil se jménem Cheongermando. Informace zase vyšťoural španělský web Periodismo del Motor. Bohužel jich ale není moc.

Dealerství mělo být otevřeno v roce 2005 a stojí v něm přinejmenším Porsche Carrera GT, Ferrari Superamerica a Chevrolet Corvette Z06 gen. C5. Můžeme soudit, že k uzavření došlo nejpozději někdy okolo roku 2011, protože na jedné z fotek na zdi vidíme Ferrari 612 Scaglietti, které se prodávalo právě do roku 2011.

Exkluzivně: na trati v Goodwoodu za volantem vzácné Carrery GT

AutoMoto

Ona Carrera GT ale není ledajaká. Je údajně 1255. z celkem 1270 vyrobených kusů a jedna ze tří v červené barvě „Zanzibar” s koly částečně ve stejném laku. A vzhledem k tomu, že ceny „běžných“ Carrer GT se dnes nestydí vysoce přesáhnout milion eur (26 milionů korun), exemplář v takto vzácném provedení by byl doslova pokladem.

Šedé Ferrari Superamerica, které stojí vedle, sice není dražší, ale je o dost vzácnější. Podle španělského webu je to kousek s manuální převodovkou, kterých vzniklo pouze třiačtyřicet. To znamená, že dnes se ceny pohybují okolo 600 tisíc eur (15,7 milionu korun).

Foto: Ferrari

Ferrari 575 Superamerica.

Proč auta v dealerství zůstala a nebyla např. prodána v rámci likvidace firmy, není známo. Můžeme jen doufat, že se je podaří zachránit dřív, než se rozpadnou na prach.

Reklama

Výběr článků

Načítám