Hlavní obsah

Opel představil elektrickou obytnou zafiru

Počet elektrických obytných vozů na trhu rychle přibývá. Úpravce Crosscamp Flex, využívající jako výchozí bod Opel Zafira-e Life, je nejnovějším přírůstkem. Prototyp debutuje na Caravan Salon 2022 v německém Düsseldorfu od 26. srpna, prodej začne v roce 2023.

Foto: Opel

Opel Zafira-e Life Crosscamp

Článek

Z pohledu elektromobilu novinka nepřekvapí, vychází ze standardního Opelu Zafira-e Life. Má tedy 75kilowatthodinovou baterii, která poskytuje normovaný dojezd dle WLTP 322 kilometrů. Systém se může nabíjet 100 kilowatty stejnosměrného proudu. Nabití na 80 procent baterie trvá ideálně 48 minut.

Novinka má také 95ampérhodinovou baterii pro napájení osvětlení, chladničky a USB zásuvky. Tím se zabrání plýtvání energie z trakční baterie.

První jízda elektrickými dodávkami Stellantisu: Příjemná auta za nepříjemnou cenu

Testy

Z obytné perspektivy má vůz běžné vybavení. Střecha se zvedá, aby nabídla více místa pro cestující a dvě postele. Dolní lavici lze přeměnit na dvojlůžko. Je zde kuchyňský kout s dřezem a plynovým sporákem. Přední sedadla lze otáčet o 180 stupňů.

Foto: Opel

Opel Zafira-e Life Crosscamp

Dodávka je vybavena bezpečnostními prvky, jako je varování před čelní srážkou, nouzové brzdění, upozornění na ospalost, asistent pro udržení v jízdním pruhu a rozpoznávání dopravních značek s adaptivním tempomatem. Úpravce ani Opel zatím nenabízí žádné podrobnosti o cenách. Později společnost plánuje nabídnout verzi Crosscamp Lite, která se zbaví kuchyňského koutu a poskytne více prostoru ve vozidle.

Foto: Opel

Opel Zafira-e Life Crosscamp

Foto: Opel

Opel Zafira-e Life Crosscamp

Reklama

Související témata:

Související články

Test Opelu Zafira Life: Mistr převleků

Zafira Life má na trhu spoustu příbuzných, od nichž se vůbec neliší. K mání je ale díky tomu čtvrtý minibus, který výborně kombinuje až luxusní cestovní...

Výběr článků

Načítám