Hlavní obsah

Opel postaví bláznivou verzi čtyřkolky Rocks-e, kterou navrhl fanoušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítěz soutěže o nejzajímavější designovou kreaci na základě maličkého Opelu Rocks-e dostane ultimátní cenu - automobilka jeho výtvor skutečně postaví. Ovšem jen v jediném kuse.

Opel Rocks e-xtremeVideo: Opel

 
Článek

Nejmenším opelem není tak úplně auto, nýbrž čtyřkolka nazvaná Rocks-e. Jezdí na elektřinu rychlostí nejvýše 45 km/h a má za cíl působit roztomile a hravě.

To druhé se automobilka rozhodla trochu podtrhnout a před několika týdny spustila kampaň na sociálních médiích, v níž měli fanoušci navrhovat vlastní varianty. Nebylo to ale jen tak - návrhy hodnotila porota složená z generálního ředitele Opelu Floriana Huettla, viceprezidenta pro design Marka Adamse a automobilové influencerky a recenzentky Jessicy Thön.

Vybrala vítěze a jeho nápad postaví, třebaže to dost možná nebude zrovna jednoduché. Za nejlepší totiž označila verzi s názvem Rocks e-xtreme, navrženou studentem designu Lukasem Wenzhöferem.

Ta má kromě křiklavé žluté barvy také vnější ochranný rám s přídavnými světlomety a obřím křídlem vzadu, a hlavně poměrně zásadní úpravy podvozku. Dostala větší světlou výšku a řádně vystrčená kola.

„Opel Rocks-e umožňuje mladým lidem být mobilní a užít si ničím neředěné řidičské zážitky. Můj koncept tyto aspekty posouvá do extrémní úrovně. Schopnost jízdy mimo asfalt zesiluje pocit svobody dosažení jakéhokoliv cíle. A zvýšená sportovnost slibuje více řidičské zábavy, aby ukázala, že elektrická mobilita je víc než jen řešením zdravého rozumu,“ vysvětlil Wenzhöfer.

Ať s ním člověk souhlasí, či nikoliv, nutno uznat, že jeho výtvor skutečně vypadá, jako by byl připraven na cokoliv, co ho v terénu může potkat. Je nicméně nutné dodat, že vzniklý vůz nebude čekat sériová výroba - Opel postaví jediný kus.

Opel Astra přichází v elektrické verzi, je silnější než sesterský peugeot

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám