Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejkrásnější auta světa

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě je mnoho anket o nejlepší automobil. Také je však spousta anket o nejkrásnější vůz. Jednou z nejuznávanějších anket je však italská L´Automobile piú Bella del Mondo. Tato soutěž se každoročně vyhlašuje v Miláně a hádejte, která auta nejvíc vítězí...? Přece ta italská.

Článek

Tak třeba jako nejkrásnější minivůz byl zvolen králem Fiat 500 (osmnáct hlasů) před Mazdou 2 (pět hlasů). Porota složená s designérů, architektů, návrhářů a umělců se pak shodla na tom, že nejkrásnější mimosériový speciál je Lamborghini Reventón. Ten se zároveň stal celkovým vítězem. Do třetice všeho italského vyhrál mezi hatchbacky kdo jiný než Fiat Bravo před Peugeotem 308.

:. Fiat Bravo (vlevo) a Fiat 500. (Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Ovšem všechny ostatní kategorie už Italům nepatří. Kupříkladu sedany ovládá Mercedes-Benz třídy C (ten ostatně opanoval i kategorii kombíků), sportovní kupé Audi A5 (před trojkovým kupé BMW) a luxusní limuzíny si pro sebe uzmul Lexus LS600h.

:. Mercedes-Benz C (vlevo) a Audi A5. (Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

:. Opel GT (vlevo) a Lexus LS (Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Mezi kabriolety pak zvítězil Opel GT, Aston Martin DBS zvítězil před Maserati GrandTurismo ve sportovních vozech a jako koncept je podle porotců nejhezčí Renault Laguna Coupé.

:. Aston Martin DBS (vlevo) a Renault Laguna Coupe. (Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Ovšem také je zde nová kategorie vozů SUV a crossoverů. Tu vyhrál Volkswagen Tiguan před Nissanem Qashqai, což je jistě velké překvapení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám