Hlavní obsah

Nový Superb se v Česku začne prodávat v pátek

Novinky, ČTK, maž

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto uvede oficiálně do prodeje na českém trhu nový model Škody Superb v pátek 20. června. Obchodníci začnou v tento den na vůz přijímat objednávky, dodací lhůta bude pravděpodobně čtyři až osm týdnů.

Článek

Do prodeje se dostanou najednou všechny motorizace kromě šestiválce o objemu 3,6 litru a výkonu 191 kW, který by měl konkurovat vozům, jako jsou Ford Mondeo, VW Passat, Mercedes C nebo Audi A4. "Počítáme s tím, že tuto verzi začneme prodávat na podzim," podotkl mluvčí automobilky Evžen Krauskopf.

Základní verze nového Superbu bude stát 599 900 korun, což je o 20 000 korun méně, než firma původně v březnu oznámila při premiéře nového modelu na ženevském autosalonu. Za ekologicky pojatou verzi vozu z řady Greenline zákazníci zaplatí 684 900 korun.

Automobilka plánuje, že na český trh letos dodá 2 000 Superbů, v příštích letech by chtěla jejich počet zdvojnásobit. "Bude samozřejmě záležet na tom, jak bude vůz na českém trhu přijat," uvedl Krauskopf.

:. Škoda Superb - na druhé generaci si dal výrobce záležet. Foto: Škoda Auto

Vybrané motorizace nového Superbu jsou opatřeny náhonem všech čtyř kol, který dosud firma montovala jen do menší oktávie. Proti předchozí generaci je delší a širší. Vedle adaptivních světlometů AFS, devíti airbagů má také patentovaný systém dveří Twindoor, který umožňuje využít vůz jako sedan i liftback současně. V nabídce budou tři zážehové a tři vznětové motory. Příští rok by měla přibýt i verze kombi.

Starý Superb, jehož se prodalo od zavedení na trh zhruba 130 000 kusů, projedně úspěšný nebyl. Přestal se definitivně vyrábět v březnu. Všechny linky přešly na výrobu nového modelu. Automobilka prodávala zhruba 20 000 kusů staré verze ročně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám