Hlavní obsah

Nový Peugeot 308 bude i elektrický

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Produktový manažer francouzské automobilky Peugeot se v jednom z rozhovorů nechal slyšet, že firma pracuje na elektrické verzi nedávno představeného hatchbacku 308. Na trh by měl vůz dorazit tedy nejen jako plug-in hybrid, ale i coby čistý elektromobil.

Foto: Peugeot

Peugeot 308

Článek

O chystaném a očekávaném hatchbacku Peugeot 308 mluvil se serverem Autocar produktový ředitel společnosti Peugeot Jérôme Micheron. Ten potvrdil, že automobilka chce učinit své portfolio více luxusním, a proto se zařazení elektrické verze modelu 308 přímo nabízí.

Peugeot 308 přijíždí v nové generaci, na silnici ho nepřehlédnete

AutoMoto

„Chceme dát zákazníkovi větší možnost volby, protože se trh rychle vyvíjí. Zároveň chceme mít ty správné odpovědi a řešení,“ sdělil Micheron. „Nejprve spustíme nový model 308 s naftovými, benzínovými a plug-in hybridními motory. Naplánované už je i představení mildhybridní verze a následně i elektromobilu,“ doplnil.

Micheron v rozhovoru hovořil o již používané platformě EMP2, která je v nové generaci uzpůsobena pro velké baterie. Výkonnější elektromobily má nabídnout až větší platforma eVMP speciálně pro elektromobily.

508 PSE je nejvýkonnější produkční Peugeot v historii

AutoMoto

Elektrická 308 by tak mohla mít elektromotor s výkonem přibližně 100 kW, což odpovídá současnému nastavení příbuzných elektromobilů. Otazník ovšem podle Micherona visí nad vrcholnou plug-in hybridní verzí Peugeot Sport Engineered, kterou nabízí větší 508.

„Stále to zvažujeme, ale trh se velmi výrazně zmenšoval,“ vysvětlil. „Uvažujeme o některých možnostech pro modely PSE, ale dnes nevidíme tolik objemu pro velmi výkonný motor, a když se podíváte na předpisy a omezení CO2, nejsme si jistí, zda je to ten správný základ.“

Reklama

Související témata:

Související články

Peugeot má nové logo

Jedenáctá verze loga Peugeotu se svým ztvárněním vrací do minulosti. Dominantou je tradičně lev, kolem kterého je však znovu erb.

Výběr článků

Načítám