Hlavní obsah

Nový Peugeot 108 z Kolína by se na trhu mohl objevit v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Peugeot 108, který se bude vyrábět v kolínské automobilce TPCA, by měl přijít na trh zřejmě v létě. Na českém trhu by se pak mohl objevit nejpozději v září. Uvedl to ve čtvrtek obchodní ředitel českého zastoupení Peugeotu Marco Venturini.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Současný Peugeot 107 (vpravo verze po faceliftu)

Článek

Nástupce modelu 107, který se v TPCA vyrábí spolu s dalšími minivozy Toyotou Aygo a Citroënem C1 od roku 2005, si odbude světovou premiéru na ženevském autosalonu na začátku března. Podle Venturiniho bude mít nápaditější interiér než jeho předchůdce.

Objevit by se mohla i verze s otevřenou střechou. Naopak s elektromobilem se spíše nepočítá.

Peugeot bude novou 108 uvádět na jednotlivé trhy postupně. Přednost asi dostanou klíčová odbytiště v západní a jižní Evropě. Na nové modely se kolínský závod připravil již loni na podzim. Automobilka do nových technologií investovala stovky miliónů korun.

České zastoupení značky loni zvýšilo prodej osobních a lehkých užitkových aut o 13 procent na 8884 vozů, z toho bylo 7252 osobních aut, což je pětiprocentní tržní podíl. Ten si chce letos udržet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám