Hlavní obsah

Nový Mercedes-AMG GT natočen při testování na okruhu

Mercedes-AMG již vzal prototyp kupé GT nové generace na severní smyčku německého okruhu Nürburgring. Na Nordschleife krouží vůz povědomých tvarů i zvuků, novinka si tak zřejmě ponechá osmiválcový motor.

Článek

Předpisy týkající se emisí jsou stále přísnější, divize Mercedes-AMG i tak svůj osmiválec alespoň v některých kategoriích zjevně neopouští. Nová generace kupé GT bude mít stejně jako příbuzný roadster ve verzích SL 55 a 63 roadster 4litrovou jednotku s dvojitým přeplňováním a výkonem téměř 600 koní.

Vzhledem k tomu, že nové SL na stejné platformě je spíše komfortní grand tourer, GT se zřejmě ještě více zaměří na sportovní jízdní vlastnosti.

Foto: Mercedes-AMG

Současný Mercedes-AMG GT Black Series

Před oficiálním odhalením, které se má uskutečnit v nadcházejících měsících, můžeme AMG GT druhé generace vidět na okruhu Nürburgring.

Vypadá to, že alespoň jeden z prototypů zachycených na videu od CarSpyMedia měl řízení zadních kol. To není příliš překvapivé, protože odcházející AMG GT Coupe má tuto funkci také a rovněž jsme ji viděli v novém SL.

Neoficiální informace hovoří o plně variabilním pohonu všech kol, devítistupňové automatické převodovce a mild-hybridní technologii. I přes přechod na jinou platformu se rozložení hmotnosti pravděpodobně nebude dramaticky lišit od poměru 47:53 současného kupé.

Nový Mercedes-AMG SL je tady. Má čtyři sedačky, osmiválec a plátěnou střechu

AutoMoto

Celkový styl by měl odpovídat kupé SL, známé téma bude pokračovat i uvnitř kabiny. Noblesní kabina roadsteru však pravděpodobně dostane více uhlíkových vláken a sportovní prvky, aby lépe vyhovovala statusu GT ​​jako stroje zaměřeného na trať.

Největší změnou oproti předchůdci muže byt dosud nepotvrzené uspořádání sedadel 2+2, zatímco současný vůz je dodáván pouze se dvěma sedadly. Nová generace by měla vyjít v roce 2023 výhradně jako kupé, pozici roadsteru nyní zabírá několikrát zmiňovaný model SL.

Reklama

Výběr článků

Načítám