Hlavní obsah

Nové Porsche 911 GT2 RS dostane hybridní pohon inspirovaný v prototypu Le Mans

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Porsche si pro své zákazníky údajně chystá velké překvapení. V roce 2026 má na trh dorazit nová 911 generace 992 v ostrém provedení GT2 RS, nejsilnější 911 v historii. Má být totiž hybridní.

Foto: Porsche

Ilustrační foto

Článek

Spekulace o tom, že je na cestě nová 911 GT2 RS ze současné generace, zní automobilovým světem už delší dobu, ale doposud nic nebylo jasné. Web Autocar nicméně nedávno přišel se zprávou, která zvěsti potvrzuje a pochází přímo z Porsche továrny v Zuffenhausenu. Nová, nejsilnější verze generace 992 dorazí v roce 2026 s hybridním pohonem.

Model GT2 RS, který bude založený na verzi 911 Turbo, dostane pod kapotu plochý šestiválcový motor s objemem 3,8 litru a dvojitým přeplňováním, ale zároveň přijme i hybridní pohonné ústrojí po vzoru vytrvalostního závodního Porsche 963 LMDh. Obě jednotky pak vozu mají propůjčit systémový výkon vyšší než 700 koňských sil.

Porsche podle Autocaru nyní pracuje na způsobu, jak by s novou technologií pod kapotou ubrala GT2 RS nějaké kilogramy, protože se předpokládá nárůst hmotnosti. Je tak pravděpodobné, že novinka dostane řadu odlehčených součástek v duchu současného příplatkového balíčku Weissach.

Inženýři z Porsche se netají tím, že elektrifikace pod kapotou sportovního vozu pro ně neplní efektivní funkce, ale je zde čistě kvůli zvýšení výkonu. I proto bude nová GT2 RS využívat jen 400V elektrické hnací ústrojí, na rozdíl od modelu Boxster a Cayman, které mají dorazit v roce 2025 s 800V soustavou. V rámci rozložení váhy by měla být baterie pod zadními sedadly a elektromotor umístěn na převodovce.

Porsche a Ferrari věří syntetickým palivům. Bezvýhradný zákaz spalovacích motorů není jistý

AutoMoto

Reklama

Související články

Příští Porsche Cayenne bude elektromobil

Porsche v roce 2026 uvede plně elektrický cayenne. Velké SUV v příští generaci již nenabídne spalovací motory, ovšem ta současná po modernizaci alespoň...

Výběr článků

Načítám