Hlavní obsah

Nové Mini Countryman přijíždí v nejvýkonnější verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší model z nabídky značky Mini přijíždí v ostré verzi JCW, která posílá 300 koní na systém pohonu všech kol ALL4. Navzdory sportovnímu designu přitom novinka neztrácí nic ze své praktičnosti.

Foto: Mini

Nové Mini John Cooper Works Countryman

Článek

Dva měsíce po premiéře nové generace stylového crossoveru Mini Countryman představuje britská značka jeho sportovní verzi, nesoucí tradiční označení John Cooper Works. Sportovní charakter přitom už na dálku prozrazuje výrazný vzhled s řadou specifických prvků.

Zmínit můžeme například nově navrženou, leskle černou osmiúhelníkovou masku chladiče, LED světlomety se speciálním režimem JCW Signature, aerodynamické prvky s vertikálními odrazkami v přední části, specifické C-sloupky nebo kontrastní střechu v barvě Chili Red. Opomenout však nelze ani samotné logo JCW, které bylo nedávno modernizováno.

Červené doplňky se objevují tako ve sportovně laděné kabině, vybavené JCW sportovními sedadly, dvoubarevným textilním čalouněním a řadou JCW dekorů. Zadní řadu sedadel lze posouvat v rozmezí 13 centimetrů a po sklopení opěráků lze zavazadelník zvětšit z 460 až na 1450 litrů.

Teď už se ale pojďme podívat na to nejdůležitější, tedy pohonnou jednotku. Pod kapotou se ukrývá 2,0litrový, turbem přeplňovaný zážehový čtyřválec, který dostal zesílené písty, ojnice a silentbloky. Motor je vybaven systémem přeplňování a duálním přímým i nepřímým vstřikováním.

Čtyřválec nabízí nejvyšší výkon 221 kW (300 koní) a nejvyšší točivý moment 400 Nm, který putuje na systém pohonu všech kol ALL4. Nové Mini John Cooper Works Countryman tak zrychluje z 0 na 100 km/h za 5,4 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 250 km/h.

Zážitek ze sportovní jízdy umocňuje laděný výfuk a v kabině je umístěn i generátor zvuku motoru. Zajímavostí je pak jízdní režim Go-Kart, který by měl podtrhnout emoce z jízdy právě zdůrazněním zvuku v kabině.

Pocit jízdy jako v motokáře by měla umocnit také nová kola, jejichž celkový průměr byl zvětšen o 30 mm (na 710 mm) a obouvají pneumatiky o šířce 245 mm.

Výbavu navíc doplňují aerodynamicky optimalizovaná kola o průměru 19 a 20 palců, určena pouze pro model JCW.

Vrcholný countryman na českém trhu začíná na ceně 1 261 000 korun.

Mini uvedlo nový countryman. Je ještě větší, poprvé i elektrický

AutoMoto

Mini Cooper přijíždí v nové generaci

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám