Hlavní obsah

Nové logo Dacia použije už příští rok, neznalí mohou tápat

Náhrada za Dacii Logan MCV a Lodgy má být prvním produkčním vozem s novým, významně odlišným logem značky. Automobilka chce být více outdoorová a více pracovat na designu.

Foto: Dacia

Nové logo Dacie na konceptu Bigster.

Článek

Koncept SUV Dacia Bigster přinesl mimo předzvěsti nového modelu také nové logo značky Dacia. Stylizovaná písmena D a C představují oproti současnému logu značky – a ostatně i oproti těm starším, neboť Dacia měla v logu vždy tvar štítu – poměrně velkou změnu.

Foto: Dacia

Srovnání dosavadního loga a nového ztvárnění na konceptu Dacia Bigster.

Sériová podoba bigsteru dorazí až za několik let, ovšem logo tu bude mnohem dřív – už v roce 2022. Alespoň podle informací francouzského webu L'argus, který ve své zprávě cituje šéfa značky Denise Le Vota.

Má přijít na novém modelu, který bude náhradou za současný Logan MCV a Lodgy. Novinku Francouzi očekávají na podzim 2021 se startem prodejů zkraje roku následujícího.

Foto: Dacia

Koncept Dacia Bigster.

Kde je důvod pro takhle zásadní změnu loga? „Chceme, aby značka byla trochu víc cool, než je, a trochu víc outdoorová posílením práce na designu,” nechal se slyšet Le Vot. A dodává, že značka čím dál víc vábí zákazníky ostatními novými auty, nikoliv ojetinami: „Před deseti lety více než polovina našich zákazníků přišla z trhu ojetých aut. Dnes je to jen třetina.”

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám