Hlavní obsah

Nové fotografie Maybachu Zeppelin, jednoho z nejluxusnějších aut světa

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce Maybachu Zeppelin, německá automobilka Daimler, představila nové fotografie svého luxusního sedanu, jenž se začal prodávat na jaře letošního roku. Vůz se vyrábí v omezené sérii 100 kusů a cena kratší verze 57 začíná na částce 10,5 miliónu korun.

Článek

Zvnějšku je vlajková loď Maybachu rozeznatelná dvoubarevným, v několika vrstvách nanášeným lakem. Boční linie ve světlehnědé barvě kontrastuje se základní barvou karoserie, jež je černá. Vyrobí se pouze 100 kusů, přičemž na výběr budou dvě verze - kratší 57 za 10,5 miliónu korun a delší 67 s cenovkou 12 miliónů korun. 

Technickým základem modelu Zeppelin, pojmenovaném po tvůrci vzducholodí, hraběti Ferdinandu von Zeppelinovi, je technika Mercedesu a AMG vyvinutý šestilitrový V12 biturbo motor s výkonem zvýšeným na 471 kW/640 k (nárůst o 28 k) a s točivým momentem elektronicky omezeným na 1000 Nm. 

Maybach 57 Zeppelin zrychluje z klidu na rychlost 100 km/h během 4,9 s a dosahuje elektronikou omezené rychlostní maximum 275 km/h. Maybach 62 Zeppelin sprintuje na 100 km/h za 5,1 s a nejvyšší rychlost je omezena na 250 km/h. 

FOTO: Maybach

Reklama

Související témata:

Související články

Maybach SV12: luxusní kancelář na kolech

V německé automobilce Brabus se patrně rozhodli ohromit všechny návštěvníky ženevského autosalonu a přišli s přestavěným modelem superluxusního vozu Maybach,...

Unikátní Maybach Exelero

Ve středu měl na Tempodromu v Berlíně světovou premiéru unikátní a jedinečný vůz Maybach Exelero. Na zakázku byl postaven pro výrobce pneumatik Fulda...

Nový vrchol: Maybach 62 S

Ten nejvyšší luxus, extrémní výkon a zaručená exkluzivita - to všechno jsou synonyma pro Maybach. Nyní přichází nový vrcholný model 62 S, který nabízí...

Výběr článků

Načítám