Hlavní obsah

Nové BMW M5 dorazí jako kombi, na světě jsou první snímky

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada 5 od BMW se zatím ukázala jen ve formě sedanu. Na kombi zvané Touring mnichovská automobilka poutá rovnou prostřednictvím ostrého modelu M5 Touring. Výkonná verze M5 se v karoserii kombi vrací po dvou generacích.

Foto: BMW

Maskovaný prototyp BMW M5 Touring

Článek

Automobilka BMW potvrdila dřívější spekulace, chystanou M5 nabídne znovu i ve variantě kombi, v prodeji bude v roce 2024 spolu se sedanem.

Na rozdíl od o třídu menšího modelu M3 Touring, což byl nápad, s nímž si BMW M pohrávalo v minulosti, ale nikdy předtím se nedostal do výroby, byla M5 již nabízena v praktičtějším kabátě, nejprve v 90. letech a poté s desetiválcem v roce 2000. Nový vůz ale bude prvním kombi M5 s hybridním pohonem a pohonem všech kol.

Hrstka prvních obrázků ukazuje maskovaný prototyp z několika úhlů. Naznačují výrazný střešní spoiler, decentně vyboulené blatníky a typické čtyři koncovky výfuku.

Foto: BMW

Maskovaný prototyp BMW M5 Touring

Foto: BMW

Maskovaný prototyp BMW M5 Touring

K pohonu bude pravděpodobně sloužit 4,4litrový osmiválec s kódovým označením S63, převzatý ze současného vozu s výkonem 626 k, ale posílen elektromotorem. Podle britského Autocaru se očekává systémový výkon kolem 800 koní.

Do prodeje by se novinka měla dostat na začátku příštího roku. Brzy se očekává rovněž premiéra konvenčního kombi řady 5, jehož tvary zmíněné fotografie rovněž poodhalují.

Test BMW 230e Active Tourer: Ostrý hatchback na chůdách

Testy

BMW ještě letos uvede elektrickou řadu 5

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám