Hlavní obsah

Nová Honda N-Box je japonskou specialitou do přecpaných měst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Honda představila novou generaci modelu N-Box, který spadá do třídy kei cars - mrňavých krabiček na kolech, vyvinutých tak, aby nabídly co největší prostor na co nejmenším půdorysu. Odpovídajícím způsobem jsou tato auta v Japonsku daňově zvýhodněna.

Foto: Honda

Honda N-Box

Článek

Minimalistická Honda N-Box, která se v Japonsku představila v nové generaci, nabídne čtyřem cestujícím hromadu odkládacích prostor i kožené čalounění sedaček.

Nový vůz má ve standardní verzi masku chladiče v barvě karoserie a jeho světlomety mají připomínat lidské oči.

Varianta Custom (na snímcích šedá) má mnohem větší masku chladiče a zcela jiné světlomety, které spojuje svítící linka. Tvary nárazníku obou verzí mají vůz opticky rozšířit. Vzadu naopak na výšku protáhlé svítilny umožňují co nejširší vstupní otvor do zavazadelníku.

Interiér dostal 9" displej infotainmentu a k tomu 7" displej místo klasického přístrojového štítu.

Vývojáři tady kladli důraz na velké množství odkládacích prostor, takže je tu spousta kapes, polička na palubní desce a všichni čtyři cestující mají k dispozici držák nápojů. Ve standardní výbavě je také sada hlídačů Honda Sensing a čelní i boční airbagy.

Automobilka nezveřejnila, jaké motorizace nabídne, uvedla jen, že motory budou atmosférické i přeplňované. Dle pravidel třídy kei cars je jistý malý motor do 0,66 litru objemu. O příchodu elektrické verze se zatím jen spekuluje.

Honda E se nástupce nedočká. Automobilka se soustředí na SUV

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Kei car

Výběr článků

Načítám