Hlavní obsah

Nová Honda Civic hatchback je venku, zatím pouze v americké verzi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda po sedanu a verzi kupé ukázala třetí karosářskou variantu nového civicu. Jde o hatchback, zatím ovšem ve verzi pro USA. Vyrábět se bude ve Velké Británii.

Foto: Honda

Honda Civic hatchback (2016)

Článek

Jak se bude americká verze lišit od té evropské, zatím není zřejmé. Jisté jsou dvě věci: je to vůbec poprvé, kdy se civic v USA prodává coby hatchback, a že nejprve přijde na řadu právě zámořský trh. Vyrábět se přitom civic bude ve Velké Británii, do továrny ve Swindonu Japonci vložili v přepočtu přes šest miliard korun.

Nový civic se zvětšil ve všech směrech, kromě výšky, kde naopak dva centimetry ztratil. V řeči čísel to znamená: 4500 mm délka (+130 mm), šířka 1800 mm (+30 mm) a výška 1450 mm.

Foto: Honda

Honda Civic hatchback (2016)

Americká verze civicu má na výběr dvě benzínové motorizace. Obě mají zdvihový objem pouhých 1,5 litru, čtyři válce a turbodmychadlo. Výkony: 128 kW (174 k) a točivý moment 220 Nm nebo 132 kW (180 k). Kombinovat lze oba motory buď se šestistupňovým manuálem, nebo bezestupňovou automatickou převodovkou (CVT).

Potvrzená je i sportovní verze Type-R, parametry ale zatím automobilka nesdělila.

Do Evropy se nový civic podívá zkraje roku 2017, koncem září tak na pařížském autosalonu očekáváme světovou premiéru.

Foto: Honda

Honda Civic hatchback (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám