Hlavní obsah

Nová generace nejluxusnějšího auta světa se ukáže příští týden

Novinky, maž

Britská automobilka Rolls-Royce, patřící BMW, vydala další upoutávku na osmou generaci nejluxusnějšího automobilu světa - sedanu Phantom. Auto se kompletně odhalí na speciální akci v Londýně ve čtvrtek 27. července.

Foto: Rolls-Royce

Upoutávka na Rolls-Royce Phantom

Článek

Rolls-Royce Phantom bude postaven na nové platformě, která více využívá hliník. Stejnou techniku dostane i chystané SUV. Současné šasi u phantomu bylo specifické a vyvinuté na míru, menší modely značky stály na podvozku BMW řady 7.

Nová platforma umožní dodávat phantom nejenom se zadním pohonem, ale vůbec poprvé i v provedení s oběma poháněnými nápravami. V nabídce jistojistě budou benzínové osmiválce a dvanáctiválce z líhně BMW.

Pokud čekáte revoluční design, z toho, co zatím automobilka ukázala, je zřejmé, že se nejspíše nedočkáte. Výroba osmé generace phantomu bude zahájena o letošních prázdninách a první zákazníci se dočkají zkraje příštího roku.

Foto: Rolls-Royce

Poslední Rolls-Royce Phantom

Levné to ale rozhodně nebude. Pokud přemýšlíte nad cenou nejluxusnějšího auta světa, nemůžete si jej zřejmě dovolit. Samotná automobilka tak jako tak ceny svých modelů sděluje až při objednání.

K odhalení nové generace dojde příští čtvrtek v londýnské čtvrti Mayfair, přesně ve 22.00 středoevropského času. Součástí světové premiéry bude i výstava historických phantomů. Z premiéry bude vysíláno živé video, k vidění bude na stánkách www.greatphantoms.com (zatím se zde pouze zobrazuje známá chyba 404 – stránka nenalezena).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám