Hlavní obsah

Nová Carrera ke 40. výročí Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STUTTGART

Německý automobilový výrobce Porsche dnes oficiálně uvedl na trh již čtrnáctou verzi automobilu Porsche 911 Carrera, která byla dosud k vidění pouze na stránkách motoristických magazínů. Nová Carrera 4S byla vytvořena ke čtyřicátému výročí této sportovní legendy.

Foto: Archív Slováckého divadla

Jiří Hejcman a Klára Vojtková na snímku z inscenace, která musí změnit název

Článek

Otevřený vůz, který svým uhlazeným vzhledem připomíná svého předchůdce z roku 1963, bude k dostání v Evropě a Americe v říjnu tohoto roku a jeho základní cena se bude pohybovat těsně pod 95 000 dolary (cca 2,7 miliónu Kč).

Nová 911 Carrera je vybavena motorem o obsahu 3,6 litru, který dává výkon 257 kW (350 koní), náhonem na všechny čtyři kola a šestistupňovou manuální převodovkou. Maximální rychlost dosahuje 280 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h činí 5,3 vteřin.

Jubilejní Porsche 911 Carrera 4S se má prodávat jak v již zmiňované otevřené verzi, tak i jako typické coupé.

Reklama

Související témata:

Související články

Pouštní dravec jménem Rinspeed Bedouin

Letošní ročník ženevského autosalonu je dávno minulostí a automobilky a designerská studia se již připravují na příští ročník. Ani tentokrát se na domácím...

Výběr článků

Načítám