Hlavní obsah

Niva už možná nebude Chevroletem, AvtoVAZ vyplatí GM ze společného podniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší ruská automobilka AvtoVAZ vyplatí americký koncern General Motors (GM) ze společného podniku na výrobu vozů značky Chevrolet v Rusku. Oznámila to v pondělí automobilka. Neupřesnila však, jakou částku GM za poloviční podíl ve společném podniku dostane.

Foto: AvtoVAZ

Chevrolet Niva

Článek

Firmy společně v ruském městě Togliatti vyrábějí automobily Chevrolet Niva. GM prodejem podílu ve společném podniku ukončí své aktivity v montáži osobních aut v Rusku, napsala agentura Reuters.

Na ruské buchance se nic nezměnilo 54 let. Řídit ji je fascinující

Testy

Nabízí se tak, že nová generace off-roadu Niva zde bude vznikat opět pod značkou Lada. Právě kvůli právům na označení Niva se aktuální postarší off-road musel jmenovat jen Lada 4x4. Ovšem převod jména zpět do ruských rukou zatím není oficiálně potvrzený.

Podle dohody o prodeji podílu bude továrna v Togliatti „po určité období“ pokračovat ve výrobě a prodeji vozů pod značkou Chevrolet, než přejde na výrobu vozů pod značkou Lada. Továrna byla postavena v roce 2001 a její výrobní kapacita činí 100 000 vozů ročně.

Rus si doma vyrobil terénní pneumatiky. Fungovaly úžasně

AutoMoto

Ruský automobilový trh se letos nachází v útlumu po více než desetiprocentním růstu v uplynulých dvou letech. V období od ledna do listopadu se prodej nových osobních a lehkých užitkových automobilů v Rusku meziročně snížil o téměř 3 % na 1,58 milionu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám