Hlavní obsah

Nissan Qashqai nově i pro sedm cestujících

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover japonské automobilky Nissan se velmi dobře prodává. Pokud by jste o Qashqai uvažovali a chtěli v něm jezdit ve více než v pěti lidech, mohla by vás zaujmout žhavá novinka, která má geniálně jednoduchý název Qashqai+2.

Článek

Na první pohled by si nezasvěcený pozorovatel mohl obě verze splést - designérům se nezbytné prodloužení vozu podařilo umně zamaskovat. Sedmimístná verze se od té pětimístné liší v délce, výšce i rozvoru náprav. Qashqai+2 je delší o 211 mm (celkově 4526 mm), vyšší o 38 mm a má o 135 mm „protáhlejší“ rozvor (nyní 2756 mm). Zavazadelník se v sedmimístné verzi zvětšil o 90 litrů (celkem 500 litrů).

Na první pohled všechno vypadá skvěle, nicméně celá věc má menší „ale“: jak už to tak u podobných vozidel bývá, třetí řada sedadel je využitelná pouze pro osoby do 160 cm výšky, ostatní si nemají kam složit kolena, a také nad hlavou by jim v tu chvíli bylo jaksi těsno. V praxi tedy zadní řadu využijí pouze děti nebo lidé s malým vzrůstem.

Nabídka motorů, příplatkových výbav i pohonu 4x4 je totožná s pětimístným modelem. Veřejnosti se nový Qashqai+2 představí v červenci na automobilové výstavě v Londýně.

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan se zaměří na elektromobily

Podle vyjádření představitelů automobilky Nissan se značka bude v příštích letech snažit soustředit na vývoj ekologických elektromobilů. Nissan bude nabízet...

Výběr článků

Načítám