Hlavní obsah

Mitsubishi zmrazilo uvádění nových modelů na evropský trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští generace SUV Outlander a Eclipse Cross se do Evropy nepodívají, alespoň prozatím. Automobilka ale bude na starém kontinentu dál prodávat to, co má ve své nabídce nyní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mitsubishi L200

Článek

Japonská automobilka Mitsubishi ohlásila zmrazení uvádění nových modelů na evropský trh. To znamená, že příští generace SUV Outlander a Eclipse Cross, které se tu měly začít prodávat v první polovině příštího roku, nepřijdou, jak potvrdil Marek Vodička, mluvčí českého zastoupení značky.

Dosavadní modely se ale budou prodávat v nezměněné podobě, přinejmenším dokud budou plnit emisní pravidla Evropské unie.

Mitsubishi slaví 150 let, tři diamanty vždy nezářily

AutoMoto

Podle britského webu Autocar k takovémuto kroku značka přistoupila, protože se chce soustředit na trh jihovýchodní Asie. Tam má podíl na trhu 6,4 %, výrazně větší, než 1 % v Evropě. Také tam za loňský rok dosáhla operativního zisku 63,6 miliardy jenů (cca 13,4 miliardy korun), zatímco na zbytku světových trhů to bylo jen 12,8 miliardy jenů (cca 2,7 miliardy korun).

Test Mitsubishi L200: Po faceliftu stále skvělé

AutoMoto

Může takovýto krok předznamenávat úplné stažení značky z evropských trhů? Podle Vodičky nic takového nyní ve hře není. Co se ale stane, pokud své aktivity v Evropě značka „nerozmrazí“ dřív, než současné modely postupně se zpřísňující emisní regule EU vytlačí z trhu, je v tuto chvíli otázkou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám