Hlavní obsah

Nissan chystá tři nová SUV, vyzve elektrický Mustang i novou Škodu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan před lety zcela strategicky obrátil svou pozornost na segment SUV. Ovšem ty nejpodstatnější modely, Qashqai a X-Trail, už zestárly. Na cestě jsou nové generace, které mají tyto trhače prodejních rekordů nahradit.

Foto: Nissan

Nissan IMQ

Článek

Možná vás to překvapí, ale ještě v roce 2017 byl Nissan X-Trail, za mořem známý jako Rogue, nejprodávanějším SUV na světě. Qashqai dlouhodobě okupuje přední příčky v Evropě, ovšem i přes facelift, který přišel před dvěma lety, už na obou roky poznáte.

Druhá generace Qashqaie měla premiéru před sedmi lety, stejně jako třetí vydání X-Trailu.

Další japonský sporťák se blíží. Nástupce Nissanu 370Z má mít retro design a 400 koní

AutoMoto

S novými informacemi o příštích měsících japonské automobilky přichází magazín Autocar.

Nového Qashqaie se dočkáme v září tohoto roku. Stát má na upravené stávající, nikoli zcela nové platformě a design má být příbuzný s modelem Juke, jediným crossoverem Nissanu, který je již součástí nové vlny. Oba si designový jazyk s výraznými světlomety berou z konceptu IMQ.

Foto: Nissan

Nissan Ariya - koncept elektrického kupé z roku 2019

Očekává se mild hybridní a plug-in hybridní pohonné ústrojí. Stejně jako u většího X-Trailu, jehož premiéru Britové podle zákulisních informací odhadují už na letošní léto, jelikož má být pro značku prioritou.

Škoda chystá nové, čistě elektrické SUV

AutoMoto

Čistě elektrické řešení pohonu si Nissan má schovávat pro speciální model vycházející z modelu Ariya.

Elektrické SUV kupé se má odhalit v příštím roce a půjde přímo proti chystanému modelu od Škody či Fordu Mustang Mach E. Hra elektrických SUV se nám tak z prémiového segmentu přesouvá o cenový řád níž.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám