Hlavní obsah

Nic tak hravého jste v autě ještě neviděli. Mini ukázalo svůj nový palubní systém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mini prezentuje detaily palubního systému, který zamíří do všech nových modelů značky pod křídly BMW.

Operační systém 9 pro nové modely MiniVideo: Mini

 
Článek

Tradiční britská automobilka se podle vlastních slov díky novému infotainmentu posouvá do digitálního věku. Hlavním prvkem nových modelů je ikonický centrální OLED displej s průměrem 240 mm. Zcela nahrazuje i řidičův přístrojový štít, který před sebou minimálně v případě chystaného elektrického hatchbacku bude mít jen malé průhledové sklíčko, takzvaný head-up displej.

Operační systém deváté generace používá syté barvy a hravé zobrazení klíčových prvků. Spoléhá na cloudovou navigaci, digitální klíč, externí aplikace nebo hlasového asistenta, kterým je pes Spike.

Uprostřed displeje je umístěno hlavní menu, na němž lze vybrat a spustit přizpůsobený obsah přejetím prstem do strany. Ve spodní části displeje se nachází lišta obsahující položky „Navigace“, „Média“, „Telefon“, „Všechny aplikace“ a v závislosti na okolnostech i tlačítko „Domů“.

Přejetím prstem od spodního okraje displeje nahoru se objeví panel nástrojů. Sem je možné uložit oblíbené funkce a připravit je tak pro jejich rychlou volbu. Umístit sem lze například cíle navigace či rozhlasové stanice. Tuto lištu lze aktivovat také pomocí tlačítka s hvězdičkou na multifunkčním volantu.

Horní část displeje je vyhrazena pro údaje důležité pro jízdu, jako je například rychlost jízdy nebo informace o stavu vozu.

Mini představuje osobního asistenta pro budoucí modely, je jím kreslený buldok

AutoMoto

Vnitřní teplota klimatizace pro řidiče a spolujezdce se trvale zobrazuje na levém a pravém okraji displeje.

Grafiku a režimy zobrazení výrazně ovlivňují jízdní módy, které se liší podle konkrétního modelu a jeho výbavy. Jde o základní Core, sportovní Go-Cart, ekologický Green, komfortní Balance, retro Timeless, živý Vivid, konfigurovatelný Personal a zřejmě terénní Trail.

Nový systém dostane celá řada chystaných modelů včetně elektrického hatchbacku, odvozeného elektrického crossoveru Aceman, nástupce dnešního spalovacího hatchbacku či SUV Countryman nové generace.

Tradice i moderna. Nové mini ukázalo interiér

AutoMoto

Hravě, bez chromu a kůže. Mini vstupuje do nové éry s elektromobilem Aceman

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám