Hlavní obsah

Nestárnoucí retro Morgan Plus Four přijíždí s další modernizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský roadster, jehož kořeny sahají až do padesátých let, přijíždí s další lehkou modernizací. Změny se promítly do vzhledu exteriéru, kabiny i techniky.

Foto: Morgan Motor Company

Modernizovaný Morgan Plus Four

Článek

Málokterá značka zůstává věrná původnímu designu tak důsledně jako Morgan Motor. Kořeny modelu Plus Four sahají až do padesátých let, jeho evoluce ale v roce 2024 pokračuje další drobnou modernizací. Najít změny chce ale pořádný kus znalostí a pozornosti.

Omlazený Morgan Plus Four totiž dostal například nové přední světlomety, které jsou větší a jsou do nich integrované směrovky. Nová jsou také koncová světla, rovněž s integrovanými směrovkami.

Morgan představil prototyp elektrické retro tříkolky, váží 700 kilo a ujede 240 km

AutoMoto

Automobilka měla přepracovat i přední splitter a zadní difuzor, upravila úchyty registrační značky, instalovala nová hliníková zrcátka a poupravila plakety označující model. V kabině je nový LCD displej a potěší i nový audiosystém značky Sennheiser. Designéři také přepracovali osvětlení kabiny a vyhráli si i s klíčkem.

Pod kapotou je dvoulitrový čtyřválec BMW TwinPower Turbo, nabízející v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou nejvyšší výkon 190 kW (259 k) a 350 Nm točivého momentu. Roadster tak zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy a uhání až 240 km/h.

Stejný motor je však dostupný i s osmistupňovým automatem, kdy nejvyšší výkon sice zůstává 190 kW (259 k), točivý moment ovšem vzrůstá až na 400 Nm. Zrychlení na 100 km/h pak trvá jen 4,8 sekundy.

Lepší ovladatelnost zajistí vylepšený podvozek s novými tlumiči i pružinami. Zájemci si však mohou připlatit i volitelný balíček Dynamic Handling Pack, který přidává zadní stabilizátor, nové pružiny a nastavitelné tlumiče.

Modernizovaný Morgan Plus Ford se začne vyrábět v květnu a jeho cenovka začíná od 62 500 liber, což je zhruba 1,86 milionu korun. S modernizací přitom automobilka plánuje i vstup modelu na americký trh.

Speciální edice Morganu slaví 60 let od vítězství v Le Mans

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Morgan Plus Four

Výběr článků

Načítám