Hlavní obsah

Neodborné hrátky s fólií a odstraňovačem laku zničily karoserii Audi

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobočka americké firmy, která se věnuje lepením fólií na auta, zveřejnila snímky Audi A5, které dorazilo na centrálu v Kentucky. Před pracovníky stála obří výzva v podobě zcela zničené karoserie. Předchůdci totiž na vůz dvakrát nanesli syntetickou fólii, kterou se pokusili sundat pomocí odstraňovače laku. To zanechalo na karoserii nevratné škody.

Foto: maž, Novinky

Audi A5 (ilustrační foto)

Článek

Projekt Noční můra. Tak nazvali zaměstnanci firmy DreamWraps v Newportu v americkém státě Kentucky renovaci první generace kupé Audi A5, které jim jeden ze zákazníků přivezl do obchodu. Automobil měl tak zničenou karoserii, že prakticky nebylo k rozeznání, jakou mělo auto původně barvu.

Předtím, než se kupé do Newportu dostalo, podstoupilo neodborný zásah. Nejprve mělo být pokryto vrstvou plastové fólie. Provizorní syntetický nátěr se však sundává mechanicky. Místo toho na vůz kdosi použil chemický odstraňovač, načež auto nechal několik dní stát pod plachtou. Ve snaze zakrýt škody pokryl auto druhou vrstvou syntetické fólie, kterou lze pořídit i ve spreji.

Kvůli roušce si rozbil auto. Němec čelí obvinění z přestupku

AutoMoto

Firma zveřejnila snímky zničeného Audi na svém Facebooku a zároveň přidala i jeho současnou podobu. I tak ale tvůrci uvedli, že se zdaleka nejedná o příklad dokonalého výsledku. Vůz byl tak poničený, že už bylo nemožné dostat ho zpět do perfektního stavu.

Pro zakrytí trvalých šrámů se část karoserie musela „obléknout” do pseudo karbonové fólie. „Byl to takový pokus o záchranu tohoto Audi. Když ho k nám přivezli, bylo zničené tak, že jsme nic podobného nikdy neviděli,“ uvedla firma.

Reklama

Související témata:

Související články

Modernizované Audi Q2 sází na drsný vzhled

Po čtyřech letech na trhu dochází řada s faceliftem i na Audi Q2, nejmenší crossover v nabídce ingolstadtských čtyř kruhů. V nabídce se nejprve objeví 150k...

Výběr článků

Načítám