Hlavní obsah

Nemůžete si dovolit Lamborghini Aventador? V Indii vám postaví repliku s šestiválcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tato „Honda Aventador” zmate asi málokoho a pohání ji šestiválec místo dvanáctiválce, ale technicky je to práce velmi zdařilá a plebejský původ nedává znát snadno. Motor se dokonce startuje stejně, jako ve skutečném Aventadoru. Cena ale není zrovna nízká.

Foto: Lamborghini

Tohle je skutečné Lamborghini Aventador. Indická replika vypadá stejně, jen pokud zrovna nemůžete najít své brýle s deseti dioptriemi.

Článek

Je jedna věc, kterou si můžete být u supersportů jistí - že existují i jejich repliky a že jich je nepočítaně. Tím spíš, když se jedná o známé auto slavného výrobce, jako třeba Lamborghini Aventador.

Idea je, že replika nabídne vzhled originálu za zlomek jeho ceny. Druhou stránkou věci, kterou ovšem až na naprosté výjimky repliky neřeší, je fakt, že za ty milióny si nekupujete ani tak vzhled, jako techniku.

Přesto jsou lidé, kterým se taková auta líbí právě kvůli vzhledu, nikoliv kvůli schopnostem, a pro ně může být replika lákavá. Ovšem, pokud každý, kdo někdy viděl originál, nerozezná levotu na první dobrou, jako v případě tohoto indického pseudo-Aventadoru.

Je postavený na základě Hondy Accord Coupé gen. UC, která se vyráběla v letech 2002-2007. Pod kapotou je třílitrový šestiválec, který dává 243 koní a 288 Nm a pohání přední kola.

Foto: Honda

Honda Accord Coupé gen. UC

Na normální auto to nejsou špatné parametry, ale skutečný Aventador má v útrobách V12 o objemu 6,5 litru, výkonu 700 koní a točivém momentu 690 Nm, který navíc pohání všechna kola. A o rozdílech v zavěšení kol či aerodynamice snad ani nemá smysl se rozepisovat.

Replika je prací indické firmy Executive Modcar Trendz, zkráceně EMT, a není to její první replika. Na její facebookové stránce nacházíme mimo jiné falešné Ferrari F430. Ovšem, tato firma se zabývá spíš úpravami aut - umí třeba vykouzlit luxusní interiér v tuctovém autě.

Tato „Honda Aventador” zmate asi málokoho, kdo se vyzná v autech - proporce vozu, světlá výška i celková velikost jsou od originálu na hony vzdálené. Nutno však uznat, že práce je to dle videa a fotografií technicky poměrně zdařilá.

Všimněte si např. bezrámových oken - Accord Coupé je z fabriky nemá -, LEDkových světel nebo středového výfuku. Sotva tu najdete panel karoserie, který by připomínal plebejský původ vozu.

V interiéru je imitace Lamborghini ještě silnější. Firma vyrobila repliku středového panelu Aventadoru včetně startovacího tlačítka pod červeným odklápěcím krytem. Snad jen volant vypadá trochu pouťově.

A co za tuhle věc zaplatíte? Dle autora videa, které můžete zhlédnout výše, je cena 2,5 miliónu rupií, tedy zhruba 816 tisíc korun. Ovšem pouze za úpravu, takže je nutné připočíst cenu dárcovské Hondy Accord.

Reklama

Výběr článků

Načítám