Hlavní obsah

Nejvýkonnější produkční pick-up se umí připravit na tvrdé dopady

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka RAM, která spadá pod koncern Fiat Chrysler, představuje model 1500 TRX. Mezi pick-upy se řadí na úplný vrchol, krom upraveného podvozku zaujme především extrémně výkonný osmiválec. Novinka je určena jen pro severoamerický trh.

RAM představil nejvýkonnější produkční pick-upVideo: RAM

 
Článek

Konkurent pro Ford Ranger Raptor přijíždí s osmiválcem o zdvihovém objemu 6,2 litru. Známá jednotka Hellcat je dopována mechanickým kompresorem. Výkon činí 523 kilowattů, tedy 712 koňských sil. Točivý moment dosahuje až 880 newtonmetrů.

Vůz zvládne akceleraci z 0 na 96 km/h za 4,5 sekundy a maximální rychlost až 190 km/h. To vše na terénních pneumatikách. Jednotka má být připravena na extrémní použití v terénu, i díky úpravě olejové vany, dvojité filtraci nebo přesunutému alternátoru pro vyšší brodění, které dosahuje 813 mm.

Dodge Durango SRT Hellcat je nejsilnějším SUV na světě

AutoMoto

Podvozek byl zvednut o 51 mm a světlá výška se tak posunula na celkových 300 mm, vpředu najdete nezávislé nápravy s aktivními tlumiči. Zadní náprava má speciální pětiprvkové zavěšení s velkorysou dráhou zdvihu, až 330 mm.

Pro opravdové řádění má vůz i systém Jump Detection, tedy detekci skoku. Když se kola odlepí od země, odpružení a pohonná soustava se začnou připravovat na tvrdý dopad tak, aby nezpůsobil destabilizaci.

Škoda ukazuje enyaq na nákresech, novinka už nic neskrývá

AutoMoto

Na pohled drsnější je samozřejmě i exteriér s ocelovým nárazníkem vespod, odlišnou maskou chladiče, přídavným LED osvětlením a masivním rozšířením. Uvnitř najdete červené prvky a speciální látkové čalounění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám