Hlavní obsah

Největším vývozcem aut z USA je už osm let německá automobilka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulém roce byl znovu v USA potvrzen možná nečekaný trend. Už po osmé za sebou se totiž největším vývozcem automobilů ze Spojených států stalo německé BMW díky své továrně v Jižní Karolíně.

Foto: BMW

Závod BMW v americkém Spartanburgu

Článek

V roce 2021 vyrobilo BMW v americkém Spartanburgu celkem 433 810 automobilů, z nichž 257 876 bylo prodáno mimo USA. Díky tomu je BMW největším exportérem vozidel v USA, a to už osmým rokem za sebou. Němci v roce 2021 vyvezli ze země do celého světa přibližně 60 procent své tamní produkce.

Příští generace Range Roveru Sport SVR má mít motor od BMW M

AutoMoto

„Ocenění největšího exportéra z USA podle finanční hodnoty završuje velmi úspěšný rok pro závod BMW ve Spartanburgu. Jsem neuvěřitelně hrdý na naše spolupracovníky a jejich odolnost, kterou v minulém roce ukázali,“ uvedl prezident pro výroby v BMW Robert Engelhorn.

Foto: BMW

BMW X5 v přístavu Charleston, odkud vozy BMW putují do celého světa.

Závod ve Spartanburgu, který leží v Jižní Karolíně, vyrábí modely X3, X3 M, X4, X4 M, X5, X5 M, X6, X6 M a v neposlední řadě i největší X7. Tato vozidla pak putují do celkem 120 různých zemí, většinou z přístavu Charleston nebo putují vlaky do Kanady. Celkem 24,1 procenta automobilů loni BMW poslalo z USA do Číny, 12,3 % do Německa, 9,4 % do Jižní Koreji a 5,4 % do Velké Británie.

Korejec se pokusil přestavět Hyundai Coupé na BMW

Tuning

Mimo to celých 179 840 automobilů ze Spartanburgu zůstalo v USA, což tvoří více než 50 procent kompletních prodejů BMW v Americe. Dvěma nejprodávanějšími modely se staly SUV X3 a X5. Závod v Jižní Karolíně BMW otevřelo v roce 1992 a v současnosti v něm pracuje na 11 tisíc zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám