Hlavní obsah

Nejrychlejší Corvette všech dob: známe finální výkon i cenu

Novinky, maž

Americký výrobce konečně zveřejnil údaje o maximálním výkonu a ceně svého zatím posledního modelu - sporťáku Corvette ZR1. Zopakujme si, co už víme: maximální rychlost činí 330 km/h a zrychlení z 0 - 96 km/h proběhne za 3,4 sekund. Čtvrtmíli s pevným startem zvládne ZR1 za fantastických 11,3 sekund.

Článek

Přeplňovaný benzínový osmiválec má objem 6,2 litru. Největší výkon činí 638 koní nebo chcete-li 476 kW a točivý moment nabízí děsivých 819 Nm. Není divu, že jde o jeden z nejvýkonnějších motorů, jaký sjíždí z výrobních linek koncernu General Motors.

:. Corvetta ZR1 - za 103 300 dolarů dostanete 638 koní. Foto: GM

Oficiálně je už známá i spotřeba, ale jde samozřejmě o hodnoty naměřené v „laboratorních“ podmínkách, takže ji berte hodně s rezervou. Ve městě si ZR1 řekne o 16,8 litrů, mimo město činí spotřeba 11,7 litrů benzínu na sto kilometrů.

A teď další důležité číslo – prodejní cena. Ve Státech je to 103 300 dolarů, což při nynější mimořádně silné české koruně dělá nějakých 1 600 000 korun. K ceně je nutné připočíst náklady spojené s dovozem. Ale i tak jde o suverénně nejlevnější supersport na trhu. Obdobně výkonná Lamborghini nebo Ferrari nekoupíte za méně než čtyři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Vortech Corvette Z06 pro šikovné ruce

Na světě je stále spousta lidí, kteří mají radši svou domácí práci. Koupit si třeba rozložené auto a v garáži si ho dát dohromady, to je ta pravá slast....

Něco pro fajnšmekry - motor z corvetty ´69

Když se mohou sbírat automobily nebo motocykly, proč by se nemohly sbírat třeba motory? Však je na světě dost takových nadšenců, kteří by dali hodně peněz...

Výběr článků

Načítám