Hlavní obsah

Nejpodivnější motoristický závod? Řidiči ve zvláštních autech zdolávají rozblácený kopec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě existuje celá řada zajímavých motoristických sportů, během nichž se soutěží ve zvláštních strojích a disciplínách. Britské Sporting Trials ale patří ke skutečným bizarnostem.

Při závodech do rozbahněného kopce nejde o rychlost, ale o to, kdo dál dojede.Video: Reuters

 
Článek

Závodníci ve dvoumístných roadsterech s pohonem pouze zadních kol, které připomínají historické závodní vozy, ovšem nesoutěží v rychlosti. Místo toho se snaží dostat co nejdál na zakroucených tratích, často vedoucích po blátivých svazích, aniž by zastavili.

Trať je vytyčena praporky, kolem nichž se musí řidič se spolujezdcem protáhnout. Za každý praporek, kolem kterého posádka neprojede, je udělován trestný bod. Na konci závodu pak vítězí posádka s nejmenším počtem trestných bodů.

Hlavním úkolem spolujezdců je vyvažování vozu, respektive změna těžiště, díky čemuž se může posádka dostat na trati dál, jak dodává agentura Reuters, která na neobvyklý závod upozornila.

V sobotu 20. ledna se v Anglii jel šampionát Gold Star Final, prestižní závod, ve kterém se účastníci museli popasovat s velmi náročnými podmínkami. Titul zde obhájila posádka Thomas Bricknell a Beth Carroll, pro jezdce i diváky se rozhodně jednalo o zajímavou podívanou.

Ford ukázal příď nového Rangeru Raptor pro příští Dakar

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám