Hlavní obsah

Nejnovější chlouba McLarenu: Model 765LT bude pekelně rychlý

McLaren představuje model 765LT. Technicky vychází ze svého předchůdce 720S, ale inženýři si dali hodně záležet, aby byla sedm set pětašedesátka lehčí a rychlejší. Britové pak vyrobí pouhých 765 kusů.

Foto: McLaren

McLaren 765LT

Článek

Supersport 765LT má pod kapotou vprostřed uložený čtyřlitrový motor V8 se dvěma turbodmychadly, který u něj dokáže produkovat neuvěřitelná čísla. Výkon je stanoven na 755 koňských sil a točivý moment je 800 Nm. Díky tomu si McLaren troufá tvrdit, že na dosažení rychlosti 100 km/h stačí 765LT čas 2,8 sekundy a věřte či ne, 200 km/h jede novinka od McLaren za pouhých 7,2 sekundy.

Foto: McLaren

McLaren 765LT má 755 koní.

Kromě vyššího výkonu a akcelerace má pak 765LT oproti 720S navrch i ve hmotnosti, protože je o rovných 80 kilogramů lehčí. Suchá hmotnost je údajně 1229 kilogramů, díky použití uhlíkových vláken, titanového výfuku se čtyřmi výstupy na vrchu zádě kapoty a lehkých paprskových kol. Na váze šetří i tenčí skla.

Do amerických ulic se vydal extrémně vzácný vůz zakladatele McLarenu

AutoMoto

Pro lepší ovladatelnost má 765LT pod kapotou řadu součástek z karbonu. Konkrétně se jedná o nárazník, difuzor, aerodynamicky aktivní zadní křídlo nebo boční prahy. Novinka dostala i špičkový podvozek Proactive Chassis Control druhé generace a převodovku s kratšími převody. Aby toho nebylo málo, nové jsou karbon-keramické brzdy a třmeny z extrémního modelu Senna.

Foto: McLaren

Interiér v model McLaren 765LT

V interiéru je 765LT plná karbonu a lehkých potahů z kůže Alcantara. Ve standardu pak není ani klimatizace či audio. Tohle je jednoduše závodní lehké auto na silnici. Vznikne jen 765 kusů a dodávky doputují k budoucím zákazníkům už v září letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám