Hlavní obsah

Nejen SUV. Volvo zvažuje i elektrické sedany a kombíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo plánuje produktové portfolio výhradně na elektřinu. Ale i když se nejprve zaměří na SUV, dorazit by mohly i klasické karoserie, naznačil v rozhovoru pro britský Autocar šéf automobilky Jim Rowan.

Foto: Volvo

Volvo EX90

Článek

Tradiční Volvo ještě relativně nedávno znamenalo karoserii sedan či kombi, s nástupem věku elektrifikace se však novinky staví v populární karoserii SUV. To by se podle generálního ředitele Jima Rowana mohlo v následujících letech změnit.

Nedávno uvedené Volvo EX90 je nejnovější z elektrických SUV a sama značka uvádí, že startuje novou éru, mimo XC40 Recharge a C40 Recharge je v plánech také další menší elektrické SUV, které se ukáže v roce 2023.

Na otázku, zda i sedany a kombi modely budou hrát roli v budoucnosti Volva, se Rowan odmítl nechat nachytat, ale řekl: „Stačí říci, že máme zákazníky, kteří vyžadují různá vozidla a různé způsoby použití vozidel. Pokusíme se ujistit, že toho dokážeme pokrýt co nejvíce.“

Elektrické SUV EX90 ohlašuje novou éru Volva

AutoMoto

„Budeme se starat o demografické údaje, o kterých si myslíme, že dávají smysl. Už jsme naznačili, co přijde dál, uděláme menší SUV. Pak různé formáty, i sedany a kombi nebo cokoli, až se k tomu dostaneme,“ řekl Rowan.

Portfolio švédské automobilky v čínských rukou však má zůstat relativně úzké. „Nebudeme dělat 40 modelů,“ uvedl a nejspíš si i trochu rýpl do německé konkurence, která nabídku modelů nadále rozšiřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám