Hlavní obsah

Nejen knipl. Tesla začala do Modelů S a X znovu nabízet i klasický volant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájemci o Teslu Model S nebo X už se nebudou muset smířit s futuristickým, avšak nepraktickým „volantem“ připomínajícím knipl letadla. Automobilka do nich začala nabízet i kulatý volant bez příplatku.

Foto: Tesla

Knipl (na fotografii) už nebude jedinou možností, jak řídit Tesly Model S a X po modernizaci. Na fotografii Model S Plaid

Článek

Když americká automobilka Tesla představila podivný knipl místo volantu v modernizovaných Modelech S a X, některým fanouškům se to líbilo, ve skutečnosti je ale použitelnost takového „volantu“ na rozdíl od běžného kruhového kousku omezená.

Jak zjistil web Electrek, zájemci nově mohou zvolit i tradiční kulatý volant. Tato volba se objevila jako bezpříplatková možnost v konfigurátoru. A podle youtubera Marquese Brownleeho je možnost nahradit knipl volantem i zpětně, ovšem za 700 dolarů (necelých 16 tisíc korun).

„Vidím, že Tesla o rok a půl později konečně ustoupila a pro Model S a X nabízí kulatý volant,“ stojí v jeho tweetu. Pořád však na volantu podle něj jsou blinkry ovládané dotykovými tlačítky, nikoliv tradiční páčkou na levé straně sloupku řízení.

Futuristický volant tesly v krizové situaci nefunguje, zjistili youtubeři

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Tesla Model X

Výběr článků

Načítám